فاضلاب خاکستری راهی برای صرفه جویی در مصرف آب

فاضلاب خاکستری راهی برای صرفه جویی در مصرف آب , تصفیه فاضلاب , طراحی تاسیسات , آب خاکستری , کاهش مصرف آب , مهندسی ارزش ، دفتر مهندسی زیماطرح

فاضلاب خاکستری راهی برای صرفه جویی در مصرف آب

فاضلاب خاکستری به بخشی از فاضلاب منازل و ساختمان های اداری و تجاری منهای فاضلاب خروجی از سرویس های بهداشتی عنوان می شود که قابلیت تصفیه و استفاده مجدد در بخش های دیگر ساختمان را دارد. بهره برداری از این آب می تواند باعث کاهش قابل توجه درمصرف آب تصفيه شده شهری گردد و با توجه به کمبود آب در ایران بایستی مورد توجه قرار گیرد.

آلودگي فاضلاب حاصله از لباسشويي، حمام و دستشويي كمتر از فاضلاب سياه حاصل از توالت ها مي باشد، که با جمع آوري فاضلاب خاكستري و تصفيه آن، مي توان از آن به عنوان منبع آب مناسب جهت مصارف خانگي غیر مستقیم مانند آبياري،فلاش تانک های توالت ها، شستشوی محوطه و ماشین و هرگونه مصرف غیر شرب استفاده نمود.

حدود 65 درصد فاضلاب تولید شده توسط خانه هایی که دارای فلاش تانک های معمول هستند،فاضلاب خاکستری است و این مقدار مناسبی جهت استفاده مجدد می باشد زیرا رابطه مستقیم میان فاضلاب خاکستری تولیدی و مقدار آب مورد نیاز برای استفاده در فلاش تانک ها برقرار است.

فاضلاب خاکستری راهی برای صرفه جویی در مصرف آب

فرآیند تصفیه فاضلاب خاکستری

تصفیه فاضلاب خاکستری با توجه به ظرفیت و کیفیت آن به صورت های مختلفی انجام می گیرد. در حجم های کم روش های ساده و در حجم های بالا فرآیندهای پیچیده تر و چند بخشی انجام می گیرد. معمولا در تصفیه فاضلاب خاکستری در ظرفیت های پایین از سیستم فیلتراسیون که شامل: فیلتر دیسکی، فیلتر شنی، فیلتر میکرونی و سپس ضد عفونی (به صورت کلرزنی یا لامپ UV) می باشد.

تصفیه فاضلاب خاکستری

با توجه به اینکه فاضلاب تصفیه شده را برای چه مصرفی به کار می بریم فرآیند های تصفیه مختلف نیز بر روی آن انجام می شود. به عنوان مثال اگر بخواهیم مواد آلی موجود در فاضلاب نیز حذف شوند، باید در کنار روش های فیزیکی، روش های شیمیایی مانند انعقاد و لخته سازی شیمیایی نیز انجام شود.

فرآیند تصفیه فاضلاب خاکستری

رایج ترین روش برای استفاده مجدد از فاضلاب خاکستری استفاده از سپتیک تانک می باشد، و به این دلیل که آلودگی آن نسبت به فاضلاب های دیگر بسیار کمتر می باشد با در نظر گرفتن زمان ماند در سپتیک تانک و سپس گذر از فیلتر شنی عمل تصفیه انجام شده و می توان برای آبیاری گیاهان از آن استفاده کرد. در صورتی که مصارف دیگری مد نظر باشد مراحل و فرآیند های دیگری نیز بر روی آن انجام خواهد شد.

مطالب مرتبط